Willemijn de Poel

Jeugdlid Willemijn fokt met Twents Hoen Zilverpatrijs en Hyacintduiven. Van beide verenigingen is ze jeugdlid. Jaarlijks organiseert de Twents Hoen Club in augustus de Willemijntjesdag bij Willemijn thuis of een andere locatie. Dan komen de fokkers samen met de dieren die ze willen bespreken, maar de meesten nemen een toom jonge dieren mee. Een toom zegt meer over de stand van de fokkerij dan wanneer alleen de beste dieren worden meegenomen. 

Begin 2016 is Willemijn begonnen met Hyacintduiven. Ze wilde graag één fokkoppel, maar Robert Hoornstra bood haar de hele koppel van 10 dieren overnemen van Robert Hoornstra. Met de fokkerij gaat het goed. Inmiddels heeft ze 20 hyacinten, heeft een broedkast voor ze getimmerd met als naam de Hyacintstraat. Van een deel van de eieren bakt ze omelet en heeft ze met goed gevolg een ei onder een houtduif gelegd waaruit een prachtig groot jong is geboren. Wil je meer weten over de Hyacintduif, kijk dan op de Facebook pagina Hyacintduiven

Willemijn showt met haar dieren op de Jeugdshow in Laren, op de Noabershow, de Oneto en op de Noordshow. Tenslotte brengt Willemijn ook graag tijd door met haar D-pony Denver.

Pin It on Pinterest